Řidiči DPP zařazeni mezi kritickou infrastrukturu k očkování proti covidu

Od pondělí 10. května jsou řidiči Dopravního podniku hl. m. Prahy zařazeni mezi kritickou infrastrukturu, která má nárok na přednostní očkování proti covidu. Stejnou možnosti mají už od dubna řidiči městské dopravy jezdící v systému Pražské integrované dopravy u soukromých dopravců se sídlem ve Středočeském kraji.

„DPP dnes obdržel informaci z MHMP, že zaměstnanci DPP z kritické infrastruktury byli zadáni do centrálního rezervačního systému pro očkování na covid-19 a mohou se tak registrovat. Zaměstnancům byla následně tato informace předána,“ sdělil pro MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí komunikace DPP a dodává: „Informování zaměstnanců o možnosti přednostní registrace k očkování na covid-19 probíhá všemi dostupnými a využívanými komunikačními kanály.“

Tuto skutečnosti už redakci MHD86.cz potvrdilo několik řidičů dopravního podniku, kteří obdrželi od zaměstnavatele instrukce a pokyny k možnému přednostnímu očkování.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.