Staň se Patreonem. Buď předplatitelem

Když jsem Vám před více než čtvrt rokem představoval služby Patreon a Buy Me a Coffee na podporu činnosti dopravního magazínu MHD86.cz a tvorbu Dopravních podcastů, netušil jsem, jaký budou mít ohlas. Drtivá většina populace totiž žádá mít na internetu všechno zadarmo. Proto mě potěšilo, kolik z Vás se aktivně zapojilo a vědí, že obsah a jeho tvorba není zadarmo. Díky Vám, platícím čtenářům.

V dobách, kdy internetová reklama neuživí ani velká vydavatelství, bude nastupovat čím dál větší trend předplatného, které nahradí kdysi předplatné časopisů a novin.

Jasně, někteří budou namítat, proč by za zprávy na internetu měli někde platit, když jinde jsou zadarmo a mají pravdu. Tuctové tiskové zprávy a zprávy z „četky“ se vždycky dočtete na nějakém webu. Proto i na MHD86.cz budou nadále volně a zdarma k přečtení.

Ale změna nastane u autorských článků, které budou nově z části uzavřené jen pro předplatitele. Jejich tvorba vyžaduje nemálo hodin na přípravu a napsání. Nejlépe to asi vystihne nový slogan „Obsah není zadarmo“.

A když není zadarmo, kolik to bude stát? Předplatitelem můžete být od 3 € měsíčně. Kromě toho, že budete mít přístup ke všem článkům v plném znění, navíc si autorské články přečtete v předpremiéře a bez reklam. Dřív se k vašim uším dostanou i nové epizody Dopravního podcastu. I u nich platí, že celé díly budou jen pro předplatitele. Pro neplatící posluchače budou rozhovory ve zkrácené verzi.

Předplatné si můžete kdykoliv aktivovat, či deaktivovat. Zároveň si můžete zvolit výši předplatného. Čím vyšší, tím víc benefitů. Například můžete pokládat otázky hostům Dopravních podcastů. Ale už v základní verzi za 3 € měsíčně dostanete plné verze článků i podcastů.

A ještě jedna vychytávka. Když se stanete předplatitelem, můžete si stáhnou zdarma mobilní aplikaci Patreon (Google Play, App Store), ve které budete mít všechny autorské články a podcasty na jednom místě. Zároveň Vám přijde notifikace (notifikace lze i vypnout), když vyjde v aplikaci nový článek či podcast. Také s Vámi, platícími čtenáři a posluchači, v aplikaci Patreon budu rád komunikovat v komentářích a ve zprávách.

Staň se Patreonem. Buď předplatitelem.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.