Brno využije opci a zakoupí další 20 trolejbusů od plzeňské Škody Transportation

Vozový park Dopravního podniku města Brna posílí. Zmodernizuje jej totiž početná flotila nových trolejbusů od předního evropského výrobce vozidel pro hromadnou dopravu, skupiny Škoda Transportation. Ke dvaceti vozidlům Škoda 27Tr, z kontraktu podepsaného na začátku letošního roku, přibude do konce roku 2022, díky uplatnění opce, další dvacítka vozidel stejného typu. Škoda Transportation patří do Skupiny PPF.

Pro Brno vyrobíme celkem čtyřicet kloubových trolejbusů, které nahradí starší typy ve vozovém parku dopravního podniku. Trolejbusy jsou pro mnoho měst v ČR i Evropě důležitým dopravním prostředkem, který pomáhá dlouhodobě snižovat emise v dopravě. Jsme rádi, že i Brno jde touto cestou,“ říká obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Obyvatelé a návštěvníci moravské metropole se mohou těšit na moderní velkokapacitní vozidla o délce 18 metrů, z nichž každé pojme více než 120 cestujících. „Poznávacím znamením bude i komfortní výbava, samozřejmostí je kompletní klimatizace vozu i moderní informační a kamerový systém,“ říká Radek Kapr. Dodávka první dvacítky trolejbusů je plánována na přelom roku 2021 a 2022, druhá část flotily, objednaná nyní v rámci opce, do Brna dorazí do konce roku 2022.

Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíce trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

TZ Škoda Transportation