DPP půjčuje do Liberce tramvajový pluh. Cena je směšná

V pátek 10. prosince probíhá převoz pražského tramvajového pluhu do Liberce. Už v brzkých ranních hodinách proběhla v ústředních dílnách nakládka zimního pluhu T3M na automobilový návěs. Za pronájem pluhu si pražský dopravní podnik účtuje směšných 5 tisíc korun měsíčně. Za takhle nízkou cenu si nepronajmete ani osobní automobil.

„O výpomoc a krátkodobý pronájem jednoho tramvajového zimního pluhu nás požádali kolegové z Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ)“, sdělil na dotaz webu MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí odboru Komunikace v Dopravním podniku hl. m. Prahy (DPP) a dodává: „Tento pluh nebude DPP v letošní zimní sezóně chybět, protože jsme flotilu našich pluhů ve srovnání s loňským rokem posílili o dva další tlačné pluhy.“

Zmíněné tlačné pluhy měl ve stavu dopravní podnik už minulou zimu, s jejich nasazením to ovšem bylo nevalné, jak si můžete přečíst v článku „Jak to bylo s připraveností DPP na sněhovou nadílku“ z února 2021.

I proto byl DPP dotazován, jak je letos připraven na sněhovou nadílku. „Všechny zimní pluhy, které máme ve flotile, jsou plně provozuschopné a připravené na nasazení do služby,“ sdělil Daniel Šabík (DPP). To je dobrá zpráva pro všechny obyvatele Prahy. Nyní bude jen důležité, aby v případě potřeby pluhy včasně vyjely např. už v noci a neprobíhala jen denní exhibice, kterou jsme viděl v únoru.

… pokračování pro předplatitele na Patreonu
úvodní foto DPP

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.