Pražská strojírna dodává výrobky na novou trať do Holyně

Pražská strojírna dodává své výrobky pro realizaci první části prodloužení tramvajové tratě ze zastávky Sídliště Barrandov do Slivence. Jakékoliv prodloužení tramvajové tratě je v pražské dopravě považováno za významnou událost, která byla v takovémto rozsahu realizována naposledy před dvaceti lety. Vzniknou dvě nové zastávky – Kaskády a Holyně. Právě na ty dodává Pražská strojírna křížový přejezd, úvrať a další komponenty.

Jedná se o další významnou novostavbu rozšiřující tramvajovou kolejovou síť v Praze a zlepšující dopravní obslužnost v rozvíjející se oblasti v okolí Barrandova. Praha si uvědomuje vysokou hodnotu tramvajové sítě pro dopravu, je to nejvíce efektivní nástroj masového přesunu lidí ve městech. Mobilita lidí přispívá k zaměstnanosti, ta zase k prosperitě měst,“ vysvětluje Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

Nová tramvajová trať bude v tomto prodloužení dlouhá zhruba jeden kilometr. V její první části bude dočasně končit v zastávce Holyně, kam Pražská strojírna dodává křížový přejezd. Díky přejezdu zde budou moci tramvaje linky číslo 5 s kabinami řidiče na obou koncích měnit směr z centra pro jízdu zpět.

Na novou tramvajovou trať bude Pražská strojírna dodávat také ohýbané kolejnice, žlábkovací profil pro vignolové kolejnice, které se používají z důvodů nižších nákladů stále častěji i pro tramvajové tratě, a také zarážedla na konci trati. Stavba potrvá až do léta roku 2022.

TZ Pražská strojírna