Provoz trolejbusové linky 58 zůstává zastaven i po zprovoznění Prosecké ulice

V Praze byla na podzim dokončena rekonstrukce Prosecké ulice. Do původní trasy se vrátila autobusová linka 140, ale trolejbusová linka 58 zůstává nadále mimo provoz. Na důvody jsme se zeptali Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP).

„Provoz trolejbusové linky 58 po rekonstrukci Prosecké ulice nebudeme v současnosti prozatím obnovovat, a to z několika důvodů. Jedním z nich je, že bychom po rekonstrukci Prosecké ulice museli zajistit úpravu trolejového vedení a následně provést jeho důkladnou kontrolu včetně napěťových a provozních zkoušek,“ sdělil pro MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí odboru Komunikace DPP.

Do finále se podle dopravního podniku blíží veřejná zakázka na zhotovitele elektrifikace linky 140. Po jejím podpisu má DPP předat zhotoviteli stávající napájecí infrastrukturu.

„Na začátku ledna začneme se samotnou stavbou, nedávalo by smysl na tak krátkou dobu trolejové vedení upravovat a provoz linky 58 obnovovat,“ říká Daniel Šabík (DPP) a dodává: „Navíc je plně v provozu souběžná autobusová linka 140.“

Trolejbus Škoda 27 Tr klesá Proseckou ulicí

V lednu 2022 má zhotovitel začít se stavbou, která v případě Prosecké ulice bude spočívat v doplnění trolejového vedení a kabelové sítě. V současnosti je zatrolejovaný pouze úsek mezi zastávkami Kundratka a Kelerka.

A jak to vypadá se trolejbusem Škoda 24Tr? A co nové trolejbusy pro linky 119 a 140?

… pokračování pro předplatitele na Patreonu


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.