Tramvajový provoz DPO se vrací do standardního režimu

Dobrá zpráva pro cestující. Od pondělí 7. března 2022 bude tramvajový provoz Dopravního podniku Ostrava (DPO) bez omezení. Oproti současnému mimořádnému stavu se navýší počty spojů a dojde ke zkrácení intervalu na většině tramvajových linek. Cestující se tak budou orientovat opět podle standardních tramvajových jízdních řádů a nikoliv podle kolonky „zvláštní“.

O změnách jsou cestující informováni hlášením přímo ve vozidlech. „Podařilo se nám projít další vlnou koronavirové pandemie a jsem rád, že se naši řidiči začínají postupně vracet zpět do práce. Aktuální nemocnost se pohybuje okolo 19 %. Věříme, že část omezení, která ještě zůstala zachována na autobusových a trolejbusových linkách, bude s ohledem na postupný návrat zaměstnanců zrušena zhruba do měsíce,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Omezení některých autobusových linek, včetně zvláštního jízdního řádu pro trolejbusovou dopravu v pracovní dny, zůstává dočasně v platnosti. Aktuální platná omezení MHD jsou zveřejněná webu www.dpo.cz/koronavirus.

TZ DPO