Dopravní podniky podpoří i letos Květinovou sbírku

Český den proti rakovině se bude letos konat v tradičním květnovém termínu. Sbírku na podporu boje proti rakovině i letos podpoří dopravní podniky pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR), celkem se jich zapojí 13. Jako každoročně pomáhají dopravci hlavně s propagací kampaně. V Brně, Českých Budějovicích a Praze budou od 11. do 15. května žluté květinky dokonce i prodávat ve svých infocentrech.

 

„Spojení květinového dne a dopravních podniků má několikaletou tradici a jsem rád, že v letošním roce už se sbírka může konat v klasickém termínu za normálních podmínek, jako tomu bylo před pandemií. Věřím, že i díky podpoře dopravních podniků se podaří vybrat opět vysokou částku na podporu Ligy proti rakovině,“ uvedl předseda SDP ČR Tomáš Pelikán.

 

Dopravní podniky budou o Květinovém dní informovat prostřednictvím letáků ve vozech nebo na dalších reklamních plochách, využijí také nástěnky s informacemi pro zaměstnance nebo interní časopisy. Propagace se objeví také na webu nebo sociálních sítích dopravců.

 

„Ligu proti rakovině budějovický dopravní podnik i letos podpoří, jak již probíhající propagací akce, tak i samotným prodejem kytiček. Od 11. 5. do 15. 5. kytičky na podporu sbírky nabídnou pracovnice předprodejních kanceláří v Igy centru a OC Mercury,“ sdělil Slavoj Dolejš, ředitel Dopravního podniku města České Budějovice, a.s.

 

V roce 2022 se organizátoři sbírky zaměřili na prevenci nádorů děložního čípku a varlat. Cílem je preventivně působit na širokou veřejnost prostřednictvím letáků s informacemi. Díky zakoupení žluté květiny měsíčku lékařského pomohou lidé získat Lize proti rakovině prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center. Kytičky se prodávají na pevných prodejních místech od středy 11. 5. do neděle 15. 5. za 20 Kč

TZ SDP ČR