Zastávková služba DPP nefunguje. Staré mapy nikdo nemění

V dubnu, tedy před čtvrt rokem, byla v Praze otevřena s velkou slávou nová tramvajová trať do Holyně. Že po otevření trati jezdily tramvaje se starými mapami linkového vedení… no, dobře. Ale proč po čtvrt roce zastávková služba nevymění mapy na tramvajových zastávkách? Přitom v metru nové mapy nalezneme.

Cestující, kteří přijdou k zastávkovému sloupku například na Hradčanské, či na Nádraží Podbaba v Praze 6 se nedozví, že linka 5 už jezdí až do Holyně. Ani se nedozví, že linka 23 už je opět v provozu a můžou s ní jet z Prahy 6 do centra metropole.

Tragické na starých mapách, které visí na zastávkách je špatný managment a organizace práce v Dopravním podniku hl. m. Prahy. Na všech zmíněných zastávkách totiž pravidelně zastávková služba DPP mění jízdní řády. Naposledy na zastávky vyvěšovala letní jízdní řády s omezeným provozem MHD. Ale proč nevymění pracovníci mapu s linkovým vedení je záhadou. Nebo neschopností vedoucích pracovníků v DPP tuto práci zadat řadovým zaměstnancům? Třeba teď se dají tiskárny do pohybu.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.