Smyčka Depo Hostivař téměř dokončena. Tramvaje na vedení města a DPP nepočkají

Tento týden probíhají finální práce na stavbě tramvajové smyčky Depo Hostivař v pražských Strašnicích. Ta začne sloužit tramvajím a cestujícím na linkách 7 a 16 už v sobotu 13. srpna.

Ovšem slavnostní zprovoznění smyčky, rozumějme „stříhání pásky“ proběhne až v pondělí 15. srpna. Generální ředitel DPP Petr Witowski, technický povrchový ředitel DPP Jan Šurovský a náměstek primátora Adam Scheinherr přijedou do Strašnic zkrátka až po víkendu.

Podobný případ se stal už na začátku léta, kdy stejní pánové slavnostně zahajovali stavbu tramvajové trati na Dědinu asi dva týdny poté, co už stavba probíhala. Představitelé města a dopravního podniku zkrátka nestačí tempu, které představuje tramvajový boom v Praze.

Na druhou stranu je fajn, že terminál Depo Hostivař začne sloužit Pražanům už v sobotu a nemusí se čekat na stříhání pásky. Podobně, jako stavební stroje na Dědině nemuseli čekat na happening.

Mezi tím, než začnou do smyčky Depo Hostivař jezdit spoje linek 7 a 16, probíhají „závody“ mezi šotouši tramvajáky v DPP, kdo dřív si projede smyčku v rámci „zkušební, či cvičné“ jízdy. Spor mezi řidiči DPP se vede i na facebookovském profilu dopravního podniku, kde se dohadují, „kdo byl první“.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.