Na Praze 2 dál zůstává Udženija se svou ODS společně s TOP 09 a ANO

Na radnici Prahy 2 bude v následujícím volebním období vládnout vítězná koalice ODS, TOP 09 a ANO. Do opozice putují Piráti, SPD, Praha 2 sobě a STAN.

V nadcházejícím volební období bude na Praze 2 dále vládnout koalice ODS v čele s Alexandrou Udženija. Komunální volby zde vyhrála spojenectví Společně – ODS a TOP 09. Strany již podepsali koaliční smlouvu a v 35členném zastupitelstvu budou mít 18 hlasů. Na druhém místě skončila Praha 2 Sobě. Starostkou by měla i nadále zůstat Alexandra Udženija (ODS).

„Jsem přesvědčena, že kontinuita v řízení městské části je nejlepším rozhodnutím a umožní nám úspěšně pokračovat v rozpracovaných projektech, jako je například revitalizace parků, výstavba Nového domova pro seniory se speciálními službami a dalších,“ říká Udženija. Stejně tak by ve vedení radnice měla dále zůstat i bývalá starostka a současná ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

Nově vzniklá koalice má v zastupitelstvu Prahy 2 těsnou většinu 18 mandátů ze 35, jelikož ANO skončilo až na čtvrtém místě a získalo jen čtyři křesla.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.