Některé pražské autobusové zastávky budou mít nové odjezdové panely

Před koncem roku 2022 se na autobusových zastávkách Dejvická, Budějovická a Bohdalec zprovoznily nové elektronické panely, které ukazují přesný čas do příjezdu konkrétní linky a zohledňují i případná zpoždění. Další budou následovat.  

Dejvická, Budějovická, Bohdalec a Želivského. Na těchto autobusových zastávkách byly ještě před koncem roku 2022 zprovozněny nové odjezdové tabule, které ukazují reálný čas do příjezdu konkrétní linky. V blízké době by měla být spuštěna i obdobná panely na zastávce Koleje Strahov ve směru na Dejvickou.

Chytré tabule se však v průběhu tohoto roku objeví i na dalších pražských zastávkách. „Panelů určených na vybrané autobusové zastávky máme připraveno ještě 8. Instalace nám však výrazně oddaluje proces schvalování elektrických přípojek příslušnými úřady,“ říká Filip Drápal, tiskový mluvčí a vedoucí odboru marketingu ve společnosti ROPID.

Dodává, že konkrétní autobusové zastávky byly vytipovány s ohledem na obraty cestujících a v rámci možnosti přivedení elektrických přípojek v rámci současné výměny přístřešků, kterou realizuje Technologie hlavního města Prahy.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.