Praha 6 žádá doplnit chybějící zastávku na Červeném vrchu

Obyvatele sídliště Červený vrch dlouhodobě trápí absence autobusové zastávky v případě, že dochází k výluce tramvajového provozu na Evropské třídě. Praha 6 proto žádá dopravní podnik, aby letitý problém vyřešil.

Na sídlišti Červený vrch žijí tisíce lidí. Ve chvíli, kdy dochází k plánovaným výlukám provozu tramvají a nahrazují je autobusy, obyvatelé sídliště přicházejí o možnost vystoupit na sídlišti ve směru z centra. Radní Prahy 6 pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš se proto z podnětu místních obrátil na Ladislava Urbánka, dopravního ředitele pražského dopravního podniku (DPP) s žádostí o řešení. „Zatímco ve směru do centra dopravní podnik zastávku náhradní dopravy zřizuje, v opačném směru chybí. S ohledem na hustotu zalidnění v lokalitě jsem požádal DPP, aby v době výluky byly zajištěny zastávky v obou směrech,“ říká radní Hrubeš a dodává: „Pokud máme motivovat obyvatele města k většímu využívání hromadné dopravy, je třeba jim k tomu vytvářet adekvátní podmínky.“

Současná praxe je taková, že je-li zavedena náhradní autobusová doprava, vzdálenost mezi zastávkami ve směru z centra je v lokalitě Červeného vrchu 800 metrů, v opačném směru do centra je tato vzdálenost rozdělena zastávkou „Sídliště Červený vrch“ a kopíruje stanice tramvaje. Praha 6 doufá, že se nesoulad podaří dopravnímu podniku vyřešit, například zřízením zastávky v jízdním pruhu nebo alternativní trasou.

TZ Praha 6