Prasácká souprava vyjela na linku 23

V neděli 29. ledna vyjela v Praze na tramvajovou retrolinku 23 tzv. prasácká souprava T2+T3. Podle facebookovské stránky Tramvaje v České republice byla tato dvojice vypravena z důvodu ověření dynamické brzdy na voze T2.

O technických problémech s retrovozem T2 píše na Facebooku také zaměstnanec střešovické vozovny. Podle něj má vůz ev. č. 6003 občas technické potíže a bylo třeba ověřit v provozu s cestujícími, zda se závada podařila odstranit.

S vozem T2 byla spojena retro tramvaj T3SUCS ev. č. 7188. Druhý vůz na lince 23 ovšem nepřepravoval cestující. Prasácká souprava T2+T3 vyvolala velký zájem šotoušů, kteří vyrazili ulovit snímky bizardní soupravy.

Připomeňme, že část šotoušů v dopravním podniku dlouhodobě tlačí provoz této nevzhledné soupravy, která neodpovídá žádnému historickému provozu. Tento cirkus T2+T3 naštěstí zastavil zavedený trvalý provoz sólo vozů na lince 23.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.