Londýn má nové vlaky pro síť DLR

Docklands Light Railway (DLR) v Londýně se dočká nových moderních souprav. Na první z 54 vozů se začátkem února v depu Beckton podíval Sadiq Khan, starosta Londýna. Nové průchozí soupravy, které navyšují kapacitu každého vlaku o 10 %, mají od roku 2024 zajistit tisícům cestujících spolehlivější a pohodlnější cestování.

Starosta Londýna a londýnský komisař si v Becktonu začátkem února prohlédli nově pořízený vůz určený pro DLR. Společnost Transport for London (TfL) pořizuje 54 těchto supermoderních bezobslužných vozů. Nové vlaky mají průchozí design, který zvýší kapacitu každého vozu o 10 % a k jejich přínosům patří audio a vizuální informace o dopravě v reálném čase, klimatizace nebo místa pro nabíjení elektroniky. Mimo jiné je zde pamatováno i na osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Vlaky poskytují také víceúčelové prostory pro umístění kočárků, jízdních kol a zavazadel. Zajímavostí je …

… pokračování pro předplatitele na Patreonu.

Marie Texlerová

redaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala VŠCHT v Praze, ale její vášní je psaní. Ráda cestuje veřejnou dopravou a sleduje nové trendy. V budoucnu ji láká vydat vlastní knihu.