FlixBus otvírá spojení do Řecka

  • Od 15. června FlixBus startuje linku ze Sofie do Soluně
  • Jde o první spoj FlixBusu do Řecka
  • Flix operuje ve 40 zemích světa, obsluhuje více než 5500 destinací

Flix, rychle rostoucí společnost v oblasti technologie a mobility, pokračuje ve své expanzi a oznamuje první spojení do Řecka. První přeshraniční zelená linka mezi Sofií a Soluní bude spuštěna 15. června. Touto expanzí přináší společnost FlixBus svou jedinečnou kombinaci technologického startupu a udržitelné dopravy do jedné z nejoblíbenějších letních destinací v Evropě.

Banya Bashi Mosque in Sofia – Bulgaria

Nové spojení bude pětkrát v týdnu provozovat bulharský dopravní partner Detelina Drita, který důvěřuje znalostem trhu společnosti FlixBus v oblasti cenotvorby, síťového marketingu a prodeje, plánování, řízení kvality a neustálého rozšiřování produktů.
„Naším posláním jako společnosti, která inovuje mobilitu v celosvětovém měřítku, je nabídnout cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování ještě většímu počtu lidí na celém světě. Poptávka po hromadné mobilitě roste a lidé stále více vyhledávají cenově dostupné dopravní prostředky. Řecko je strategickým trhem s vysokým potenciálem pro přepravní služby a my jsme rádi, že můžeme tento region připojit k naší celoevropské síti. Konkurenční trh nabízí zákazníkům větší výběr a vede k udržitelnějším možnostem mobility a dostupným cenám,“ podotýká André Schwämmlein, generální ředitel společnosti Flix. Spojení bulharské metropole se Soluní bude fungovat od čtvrtka do pondělí. Odjezd ze Sofie jsou stanoveny na 8:10, příjezd do Soluně ve 13:10, opačným směrem autobus odjíždí v 15:00, do Sofie dorazí ve 20:00. Základní cena za cestu ze Sofie do Soluně bude od 249 Korun. Na trati autobus zastavuje také v Blagoevradu a v Sandanski. Jízdenky jsou již nyní dostupné v aplikaci a na webu www.flixbus.cz a v partnerských agenturách.


Nové možnosti udržitelného cestování na léto: FlixBus spojuje Řecko s největší evropskou sítí meziměstských autobusů
Podle nejnovějších údajů Eurostatu je Řecko vedle Španělska, Itálie a Chorvatska čtvrtou nejoblíbenější dovolenkovou destinací v Evropě.
Kombinace ekologického, cenově dostupného a snadno použitelného cestování s vysoce kvalitním produktem a přísnými bezpečnostními standardy se již celosvětově osvědčila. S novými autobusy, bezplatným Wi-Fi připojením, elektrickými zásuvkami na každém sedadle, možnostmi prodeje jízdenek s nulovými emisemi oxidu uhličitého, technickými řešeními, jako je aplikace FlixBus, a dalšími prvky nastavuje společnost FlixBus nový standard v tomto odvětví a činí z autobusů cenově dostupnou a udržitelnou alternativu cestování.

Společnost FlixBus působí ve 40 zemích a obsluhuje celkem více než 5 500 destinací po celém světě. V roce 2022 využilo služeb společností FlixBus, FlixTrain, Greyhound v Severní Americe a Kamil Koç v Turecku více než 60 milionů cestujících ve 40 zemích. Od založení společnosti FlixBus přepravil téměř 300 milionů cestujících.

View of Thessaloniki and the Orthodox church of Saint Paul the Apostle. Greece.

TZ FlixBus