Prvňáčci dostanou v Ostravě Odisku zdarma

Děti narozené v roce 2016 a v roce 2017 dostanou ODISku bez poplatku za vydání karty. Rodiče tak ušetří 130 korun a navíc uspoří i čas, díky zpřístupněné možnosti požádat o kartu online a vzdálenému ověření občanského průkazu nebo rodného listu. Akce platí od 1. dubna do 30. září 2023 včetně.

Jednoduše a online. Na e-shopu www.dpo.cz/eshop stačí zřídit účet pro prvňáčka, vyplnit online formulář, nahrát fotografii a rodný list nebo občanský průkaz dítěte. Po ověření údajů, které nastane do druhého dne, stačí kliknutím požádat o ODISku pro prvňáčky zdarma a je hotovo.

„Akci ODISka pro prvňáčky zdarma opakujeme už po šesté, a to díky velkému zájmu z řad našich cestujících. Vážíme si toho, že lidé  ostravskou MHD mají rádi a mají zájem předávat svým dětem návyk v podobě cestování s naší tyrkysovou rodinou. DPO je tady pro cestující a máme radost, že jim i tentokrát můžeme nabídnout něco navíc,“ uvádí generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Nová ODISka bude do 14 dní buď doporučeně zaslána na zvolenou adresu, nebo bude čekat k vyzvednutí v Zákaznickém centru DPO. V případě, že rodič nenahraje na e-shopu DPO při žádosti rodný list občanský průkaz nebo občanský průkaz dítěte, je nutné předložit jej v Zákaznickém centru DPO.

V případě potřeby mohou zájemci žádost o ODISku zdarma samozřejmě vyřídit i osobně, přímo v Zákaznickém centru DPO. V tomto případě výše uvedenými doklady prokáží i věk dítěte, a vyrobenou ODISKu si pak nechají zaslat poštou nebo převezmou osobně. Kompletní podmínky akce najdou zájemci na webu DPO www.dpo.cz/prvniodiska.

TZ DPO