Poptávková doprava v Lipsku se těší vzrůstající oblibě

LVB přivítala v březnu 333 333. zákazníka Flexy. Obliba poptávkové dopravy roste, cestující si ji mohou přivolat přes aplikaci nebo telefonicky a využít přitom mohou obvyklý tarif MDV.

Společnost Leipziger Verkehrsbetriebe (LVB) přivítala 9. března v Knautkleebergu 333 333. zákazníka Flexy. Od zahájení provozu první pilotní oblasti Flexa v Lipsku Sever s více než 250 000 cestujícími obliba zákazníků roste, zejména v nové pilotní oblasti Jihozápad. Počet cestujících se během několika týdnů zdvojnásobil díky koordinovanému provozu autobusových linek a služby Flexa. Službu Flexa Jihozápad, která doplňuje autobusovou linku 63, využilo od jejího zavedení v listopadu 2022 už více než 18 000 obyvatel Lipska.

Jedná se o poptávkovou hromadnou dopravu, která zajišťuje přepravu cestujících mimo trasy městské dopravy v Lipsku. Přivolat si minibus mohou cestující …

… pokračování pro předplatitele na Patreonu.

Marie Texlerová

redaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala VŠCHT v Praze, ale její vášní je psaní. Ráda cestuje veřejnou dopravou a sleduje nové trendy. V budoucnu ji láká vydat vlastní knihu.