Flix plánuje expandovat do Indie

Společnost Flix, globální poskytovatel cenově dostupných a udržitelných možností cestování, oznamuje, že plánuje rozšířit provoz autobusů FlixBus do Indie. Po úspěšném rozvoji svých služeb v Evropě, Americe a Turecku chce nyní společnost přinést svůj unikátní obchodní model na jeden z největších autobusových trhů na světě. Spuštění prvních meziměstských zelených linek je naplánováno v průběhu roku 2024.  

Při plnění své dlouhodobé vize plánuje společnost Flix pokračovat v silném růstu, přičemž významnými milníky bude zahájení provozu autobusů FlixBus v Chile v druhé polovině roku 2023 a v Indii v roce 2024. Vzhledem k tomu, že autobusy tvoří páteř dopravy v Indii a místní trh je větší než Evropa, Turecko a Severní Amerika dohromady, vidí společnost Flix v tomto regionu obrovský potenciál pro růst. a poskytuje cenově dostupné, udržitelné a bezpečné dálkové autobusové služby. 

„Flix bude jako rostoucí společnost v celosvětové expanzi pokračovat. Jsem nadšený, že se mohu podělit o novinku, že Indie se připojí k síti Flix jako 42. země světa. Naším posláním je nabízet dostupné a udržitelné možnosti cestování pro každého a v Indii vidíme po takových službách značnou poptávku,“ – říká André Schwämmlein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Flix – „Jsme přesvědčeni, že náš jedinečný obchodní model spolupráce s místními malými a středními autobusovými partnery a naše technologie pro plánování, rezervační operace a cenotvorbu budou i v Indii úspěšným řešením. Díky našemu zaměření na standardizaci a bezpečnost vybudujeme nejkonkurenceschopnější autobusovou síť v tomto regionu. Jsme ochotni významně investovat do místního trhu, vytvářet pracovní místa a naším cílem je zaujmout vedoucí postavení na trhu.“ 

Jeden celosvětový standard 

Škálovatelný obchodní model společnosti Flix i závazek poskytovat konzistentní kvalitu, bezpečnost a bezproblémové služby všem zákazníkům po celém světě již přinesly úspěch ve 40 zemích na čtyřech kontinentech. Vstup společnosti na nové trhy prokazatelně zvyšuje standardy, vytváří konkurenční nabídku na trhu a spolehlivější výběr pro zákazníky. Rostoucí poptávka po udržitelných a bezpečných možnostech hromadného cestování v Indii, kde výrazně rostou systémy online rezervací, byla definována jako klíčová podmínka úspěchu společnosti Flix na tomto trhu. 

Společnost FlixBus podporuje digitalizaci tradičního autobusového průmyslu prostřednictvím technologie Flix a zaručuje stejnou kvalitu služeb ve všech vozidlech vozového parku, vysokou úroveň bezpečnosti a pohodlné cestování. Průměrné stáří autobusů v globální flotile FlixBusu se odhaduje na 4-5 let a cestujícím zelených autobusů nabízí bezplatné Wi-Fi, pohodlná sedadla s dostatkem místa pro nohy, klimatizaci, elektrické zásuvky a celkovou čistotu a bezpečnost. Ve většině zemí nabízí FlixBus také systém rezervace míst, který bude postupně spuštěn na všech trzích FlixBusu. 

Přínos pro místní ekonomiku 

Jádrem vize společnosti Flix je přesvědčení, že udržitelné a cenově dostupné cestování by mělo být dostupné pro každého, a proto se společnost zavázala nejen k ziskovému, ale také odpovědnému a udržitelnému růstu. Jako lídr v testování alternativních pohonů na dlouhé vzdálenosti (například autobusy na bioplyn, elektřinu nebo solární panely) a s progresivní klimatickou strategií zahrnující projekty vývoje elektrických a vodíkových autobusů sleduje společnost Flix svůj dlouhodobý cíl plně dekarbonizovat svou nabídku cestování.

„Indie se zavázala k alternativním pohonům a urychleně směřuje k budoucnosti elektrické hromadné dopravy. To dává společnosti Flix příležitost stát se klíčovým místním hráčem v oblasti rozvoje udržitelného cestovního ruchu, zřizování infrastruktury a dalšího rozvoje této oblasti.“ – uzavírá André Schwämmlein. 

Vstupem na indický trh chce společnost Flix vytvořit značný počet pracovních míst a přispět k hospodářskému růstu celé země, přičemž obchodní model společnosti je hlavním katalyzátorem tohoto cíle. Zatímco společnost Flix se stará o technologie, zákaznický servis, řízení kvality, plánování sítě a také o marketing a prodej, důvěryhodní místní partneři společnosti Flix zajišťují každodenní provoz a řízení řidičů. Díky tomuto obchodnímu modelu a globální síti Flix profituje místní ekonomika nejen z rozvoje místních firem a nových pracovních míst, ale také ze zvýšeného cestovního ruchu a daňových příjmů. 

Společnost již zahájila proces formování místního týmu v Indii a jmenovala Suryu Khuranu, který má bohaté zkušenosti v oboru mobility, do funkce výkonného ředitele pro tuto zemi. V následujících měsících bude Khurana a místní tým se sídlem v Dillí hledat další cílevědomé zaměstnance a také místní autobusové partnery, aby se společnost Flix stala vedoucím hráčem i na indickém trhu.  

Společnost Flix působí ve 40 zemích, obsluhuje celkem více než 5 500 destinací po celém světě a celosvětově zaměstnává více než 5 000 lidí z více než 90 národností. Rok 2022 byl nejúspěšnějším rokem v historii společnosti Flix, který přinesl celosvětové tržby ve výši více než 1,5 miliardy EUR, kladnou EBITDA a také více než 60 milionů cestujících, kteří využili služeb společnosti FlixBus, FlixTrain, Greyhound v Severní Americe a Kamil Koç v Turecku. Od založení společnosti v roce 2013 přepravil Flix po celém světě téměř 300 milionů cestujících. 

TZ Flix