V letní sezóně se rozšiřuje kapacita nočních vlaků ČD NIGHT

O nadcházejícím víkendu dojde k rozšíření nabídky u nočních spojů ČD NIGHT. V relacích Praha – Varšava a zpět a Praha – Budapešť a zpět budou nasazeny se začátkem letní turistické sezóny lehátkové vozy.

Kapacita nočního spojení se tak více než zdvojnásobí. Na velmi oblíbenou noční relaci Praha – Budapešť a zpět bude od 23. června nasazen ještě druhý lehátkový vůz, takže kapacita nočního spojení mezi českou metropolí, jižním Slovenskem a maďarskou metropolí bude zhruba 4x větší než v předchozím mimosezónním období. Lehátkové vozy prošly v uplynulém období modernizací za více než 100 milionů korun. Byly na ně dosazeny např. nové WC nebo palubní Wi-Fi síť.

Rozšiřuje se také nabídka autovlaku z Prahy do Popradu-Tater. Ten v mimosezónním období jezdil jen 2x týdně, nově bude toto spojení do blízkosti prázdninových destinací ve Vysokých a Nízkých Tatrách jezdit 4x týdně. Další pozitivní zprávou je pozdější nakládka aut na všechny relace autovlaku, tedy z Prahy do Popradu-Tater, Košic i Humenného, o zhruba 15 až 20 minut.

Třetí novinkou v lůžkových a lehátkových vozech spojů ČD NIGHT je rozšíření nabídky občerstvení o vegetariánská jídla. Cestující si může nově vybrat i sendvič s olivovou tapenádou a sušenými rajčaty za 89 Kč nebo cuketové placky s uzeným sýrem, šťouchané brambory a nakládanou zeleninou za 199 Kč. Dále byla nabídka doplněna o chipsy Lays ve větším balení (49 Kč) a birell pomelo & grep (39 Kč).

ČD NIGHT nabízí pohodlné noční spojení v komfortních lůžkových a turistické třídě v lehátkových vozech. V Česku obsluhují noční vlaky zhruba 20 destinací a celoročně míří do více než 60 míst v zahraničí. ČD mají v nabídce celkem 10 relací ČD NIGHT a partnerských železnic a 3 sezónní noční vlaky k Baltskému moři.

Dálkové noční spoje jsou vnímané jako ekologická alternativa k letecké dopravě i jako pohodlný dopravní prostředek na velké vzdálenosti. Večer se cestující ubytují v lůžkovém nebo lehátkovém voze, jako by se ubytovali v hotelu nebo hostelu, a druhý den ráno mohou vystoupit třeba o tisíc kilometrů dál.  V nočních spojích mají cestující k dispozici např. klimatizované oddíly, zásuvky 230 V pro dobíjení cestovní elektroniky, palubní Wi-Fi síť, nabídku občerstvení, v lůžkovém voze je součástí každého oddílu hygienický koutek s umyvadlem a tekoucí vodou a na vybraných relacích jsou k dispozici u luxusní oddíly s privátním WC a sprchou.

TZ ČD