České dráhy posílí dopravu na víkendové Dny NATO

České dráhy výrazně posílí dopravu na Dny NATO a Dny Vzdušných sil AČR, které se o víkendu 16. a 17. září konají na ostravském letišti v Mošnově. Národní dopravce vypraví do stanice Mošnov, Ostrava Airport speciální expresní spoje z Prahy, Brna a Olomouce a posilové osobní vlaky z Bohumína, Opavy a Ostravy-Svinova. Kromě toho bude řada dálkových vlaků mimořádně zastavovat ve stanici Studénka.

Návštěvníci Dnů NATO můžou využít speciální vlaky, které pojedou do Mošnova z Prahy, Brna a Olomouce. Z hlavního města pojede mimořádný vlak railjet, který bude povinně místenkový. Odjíždět bude z pražského hlavního nádraží v 6:29 a do Mošnova přijede v 9:49. Spojení z jižní Moravy posílí přímý vlak s odjezdem z brněnského hlavního nádraží v 7:57 a příjezdem v 10:07. Zvláštní vlak z olomouckého hlavního nádraží pak pojede v 7:58 a do Mošnova přijede v 9:02. Během odpoledne pak tyto zvláštní vlaky svezou cestující zpět do Prahy, Brna i Olomouce.

Lidé, kteří míří na akci, mohou využít i mimořádná zastavení vlaků v železniční stanici Studénka, a to včetně vlaků kategorie SuperCity. Zastaví tam i vlaky jedoucí ze Žiliny, Varšavy nebo Vídně.

Posílení se ve dnech konání akce dočká i regionální doprava. Vypraveny budou zvláštní osobní vlaky, takže s prokladem pravidelných spojů budou jezdit každou půlhodinu až hodinu. Vybrané soupravy od cca 8 do 18 hodin mezi Ostravou a zastávkou Mošnov, Ostrava Airport, ČD posílí. Na spojích budou jezdit dvě jednotky CityElefant, kapacita této zdvojené soupravy je cca 600 míst k sezení a jejich celková kapacita je více než 1 200 osob.

TZ ČD