Představujeme blíže vánoční trolejbusy – Ústí nad Labem

V následujících dnech vám přiblížíme některé z vánočně vyzdobených vozidel, jež se uchází o titul nejhezčího vánočního trolejbusu v anketě pořádané Společností pro veřejnou dopravu. Po Pardubicích se podíváme do Ústí nad Labem, ve kterém mají vánoční trolejbusy též už pětiletou tradici.

Vyjma prvního roku ústecký dopravní podnik každoročně zdobí hned dva vozy Škoda 28 Tr, jejichž výzdoba doznává v jednotlivých letech mírných úprav. Jak přiblížila Jana Dvořáková z Dopravního podniku města Ústí nad Labem v letošním roce tradiční červený polep doplnil nový bílý, s betlémskými motivy. Oba vozy sklízejí mezi cestujícími velmi pozitivní reakce.

Podrobnější informace uvádí dopravce ve své tiskové zprávě.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem pokračuje v krásné tradici. Od prosince budou opět pravidelně nasazovány vánočně nazdobené trolejbusy.

,,V roce 2019 jsme do ulic města Ústí nad Labem nasadili první vánočně ozdobený trolejbus. O rok později jsme radost zdvojnásobili a lidé tak mohli vídat dva vánočně nazdobené a osvícené trolejbusy. Jsme rádi, že můžeme i letos pokračovat v této krásné tradici. Těší nás, že můžeme našim cestujícím, a samozřejmě i ostatním, přivézt trochu vánoční atmosféry a těm nejmenším vykouzlit úsměv na tváři. To vše by se nemohlo uskutečnit bez našich šikovných zaměstnanců, kteří obětavě věnují svůj čas přípravám během několika víkendů. Poděkování jim patří za jejich neocenitelnou práci a oddanost,“ řekla Simona Mohacsi, výkonná ředitelka společnosti.

Cestující se mohou těšit na vánočně ozdobené trolejbusy až do svátku Tří králů. „Těšíme se na fotografie, které budou lidé sdílet a označovat u nich naši společnost. Ve spolupráci se Severočeským klubem spisovatelů jsme připravili novinku. V jednom vánočním trolejbusu najdou cestující uvnitř rozmístěné vánoční básničky, které jízdu jistě zpříjemní,“ dodala Jana Dvořáková, tisková mluvčí společnosti.

Text: Zdeněk Kresa
Foto: Dopravní podnik města Ústí nad Labem

Pro ústecké vánoční trolejbusy můžete hlasovat v anketě na této stránce.