Osm zraněných a škoda 500 tisíc euro. V Německu se srazily dvě tramvaje

Ve městě Cottbus došlo minulý týden v pondělí večer k srážce dvou tramvají, při které bylo lehce zraněno osm osob, včetně obou řidičů. Jeden z řidičů musel být z kabiny vyproštěn. Čtyři zranění byli preventivně převezeni do nemocnice. Policie uvádí, že škoda byla odhadnuta na 500 tisíc euro.

Osm zraněných a škoda 500 tisíc eur. Taková je bilance nehody, která se stala v německém Cottbusu v pondělí 8. dubna krátce před osmou hodinou večer, kdy se srazily dvě tramvaje. Čtyři lidé museli být převezeni do nemocnice a jeden z řidičů byl uvězněn v kabině a musel být vyproštěn.

Incident je stále vyšetřován a zatím není jasné, zda šlo o chybu řidiče nebo technickou závadu, například nesprávně umístěnou výhybku. Oficiální policejní zpráva uvádí, že jedna tramvaj nečekaně odbočila vlevo, což vedlo k vykolejení obou vozů.

Do celé akce muselo být nasazeno velké množství záchranných složek, které byly na místě až do pozdních nočních hodin. Vyprošťovací práce si navíc vyžádaly značná dopravní omezení, která trvala až do úterního dopoledne. Vzhledem k tomu, že jedna kolej je stále prověřována a druhá opravována, musel být na linku 3 nasazen autobus, aby byl dodržen jízdní řád.

Foto: Stadt Cottbus

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.