Odklízení vykolejených vozů po nehodě u Klínce začne ve čtvrtek

České dráhy začnou ve čtvrtek 9. května od 8 hodin ráno s odstraňováním dvou vykolejených vozů motorové jednotky řady 814, které u Klínce vykolejily minulý týden. Pomocí nehodového vlaku s jeřábem dojde k nakolejení vozidel, které budou z místa mimořádné události transportovány dle technických možností po kolejích. To si vyžádá přerušení provozu na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi. České dráhy po dobu výluky zajistí náhradní autobusovou dopravu.

Plánovaný průběh prací je takový, že vložený vůz 014.013, který se nyní nachází blíže k trati, bude kolejovým jeřábem postaven na koleje a odtažen do Prahy. Motorový vůz 814.226, který se po nehodě nachází dále od trati, se nejdříve za pomoci lokomotiv pokusíme přiblížit ke kolejím. Pokud se přiblížení povede, následně ho kolejový jeřáb zdvihne a dle rozsahu poškození pojezdové části bude rozhodnuto o způsobu přepravy do dopravny v Dobříši a dalším postupu. K odstraňování budou primárně využity nehodové pomocné prostředky Českých drah, na místě bude pomáhat i Hasičský záchranný sbor.

Využití železniční cesty umožní vraky vozidel z havarované soupravy rychle odstranit bez nutnosti jejich rozřezání na místě. Odklízecí práce si vyžádají výluku na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi. České dráhy zajistí po dobu výluky ve čtvrtek náhradní autobusovou dopravu, která bude fungovat mezi stanicemi Praha-Zbraslav – Čisovice a opačně. Ze směru od  Prahy a Vraného nad Vltavou budou vlaky mimořádně ukončeny v Měchenicích. 

TZ ČD