Podcast dopravní 6 (38) → BUS pruhy, pokuty dopravce ABOUT ME a bezpečnější místa pro chodce

Na Evropské, Podbabské a Roztocké dochází ke změnám BUS pruhů. Jejich cílem je zrychlit dopravu pendlerů ze Středočeského kraje do Prahy pomocí prostředků městské hromadné dopravy. Druhým cílem je přesunout kolony z centra Dejvic (Jugoslávských partyzánů, Vítězné nám., Svatovítská, Pevnostní…) do míst bez husté rezidenční zástavby, tedy na příjezdy do Prahy 6 (oblast podél Vltavy, či předpolí Ruzyně). Opatření má tak pomoci nejen občanům Prahy 6, tak i těm, kteří do Prahy 6 dojíždějí. A to vše také s ohledem na skutečnost, že osob dojíždějících do Prahy bude každým rokem nadále přibývat a proto je potřeba podporovat jejich hromadnou přepravu prostředky veřejné dopravy. Podrobnosti a důvody opatření probíráme v podcastu. Dalšími tématy epizody jsou autobusy dopravce ABOUT ME na lince 164, bezpečnější přecházení v Podbabě kolem hotelu Internacionál a zastávky Čínská, nová opatření podporující chodce při cestách do Stromovky a Stanice 6, anketa v ulici Nad Hradním vodojemem, čekání na úpravy křižovatky Drnovská x Dědinská a změnu režimu dopravy v OC Šestka.  Zajímá vás dopravní dění v Praze 6? Pusťte si Podcast dopravní 6.
___
Dopravní 6. Podcast, ve kterém Ondřeje Matěje Hrubeš, radního pro dopravu Prahy 6, zpovídá rozhlasový moderátor Miloš Keller.
___
SLEDUJTE:
@dopravnipodcast
@omh86

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.