2. ročník Dopravního orienťáku proběhne 19. září

MČ Praha 6 pořádá 2. ročník Dopravního orienťáku. Jedná se o závod, který kombinuje orientační běh s používáním prostředků městské hromadné dopravy. Závod se uskuteční v Evropské týdnu mobility ve čtvrtek 19. září.

Cílem závodu je nasbírat ve stanoveném horizontu dvou hodin co nejvíce bodů z celkového počtu všech kontrolních stanovišť, které jsou zakresleny v mapě pro daný orientační běh. V průběhu hry je účastníkům povoleno použít prostředky městské hromadné dopravy s platným jízdním dokladem. Organizátoři žádají účastníky závodu o dodržování pravidel silničního provozu a přepravního řádu jednotlivých dopravních prostředků a také o dodržování pravidel fair play.

„Loňský závod měl velký ohlas a proto jsme se rozhodli v nové tradici pokračovat. Závod podporuje jak pohyb, tak orientaci v městské dopravě a práci s mapou,“ říká k závodu radní městské části Praha 6 pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš (ODS).

Registrace závodníků se uskuteční 19. září od 16:00 na tramvajové smyčce Dlabačov, kde se také seznámí s pravidly hry, dojde k předání map, podkladů a informací k závodu.

Pro zrychlení registrace můžete použít už teď on-line formulář, který zjednoduší přípravy závody, ale možnost bude se registrovat i na místě.

  • Start závodu v 17:00 hod. v tramvajové smyčce Dlabačov. 
  • Cíl závodu do 19:00 hod. na dopravním hřišti Vypich.

Každý́ účastník obdrží́ od organizátorů̊ mapu, na které budou vyznačené kontroly s bodovým ohodnocením a kartičku sloužící k záznamu průchodu kontrolou. K zápisu průchodu stanovištěm slouží pouze přiložená vosková tužka nebo označovací strojek, dle typu stanoviště.

Stanoviště jsou rozdělena do tří bodových skupin a lze z nich získat 10, 20 nebo 30 bodů.

Podívat se můžete také na fotografie z loňského závodu.

TZ Praha 6