Nejnovější řešení pro veřejnou dopravu od Škoda Group na InnoTrans 2024

Tramvaj oceněná za design, průlomový projekt „Sleep in motion“, pokročilé digitální technologie i systémy signalizace. To je jen malá ukázka toho, co přiveze Škoda Group na InnoTrans 2024, přední světový veletrh kolejové dopravy, který se uskuteční od 24. do 27. září v Berlíně. Navštivte Škoda Group na stánku 600 v hale 3.2 a poznejte budoucnost kolejové dopravy na vlastní kůži.

Po dvou letech se na InnoTrans vracíme s novými a inovativními produkty, na kterých jsme usilovně pracovali. Veletrhy, jako je tento, jsou víc než jen přehlídkou – jsou příležitostí ke komunikaci. Ať už jde o setkání s našimi významnými klienty a partnery, nebo o kontakt s nadšenci pro dopravu, tyto rozhovory nám poskytují nové perspektivy, které nás ženou kupředu. A je to také skvělá příležitost vidět nejnovější trendy v oboru na jednom místě. Navštivte naši expozici, která je větší než kdy dříve, poznejte naše novinky a zapojte se do dialogu,“ zve Milan Kosař, Vice President Marketing and Communications ve Škoda Group.

Novinky, které musíte vidět – oceněná tramvaj a revoluční noční vlak

Srdcem expozice Škoda Group je tramvaj navržená pro SWB Bus und Bahn Bonn, Škoda ForCity Smart 41T, která nedávno získala prestižní ocenění Red Dot Design Award. Tato tramvaj představuje novou éru městské mobility s důrazem na design, efektivitu a zážitek pro cestující. Na akci bude mít premiéru také patentovaný koncept „Sleep in Motion“. Nejedná se o běžný noční vlak – jde o zcela nový koncept, který slibuje pohodlí, jaké byste na kolejích nečekali. Inovativní design spací kabiny bude představen v podobě testovacího modelu přímo na stánku Škodovky.

Nová generace městské dopravy

Návštěvníci se budou moci seznámit s digitálními řešeními, která mění veřejnou dopravu. Mezi tyto inovace patří například oceňovaný antikolizní systém, systém ATO či ekosystém Smart Depot, které zajišťují chytřejší a efektivnější cestování – od zvýšení bezpečnosti až po zlepšení komfortu cestujících. Škoda navíc představí svá nejnovější řešení pro městskou dopravu, která nastavují nová měřítka v oblasti flexibility a efektivity. Návštěvníci mohou objevit modulární konstrukci tramvají pro dopravce rnv a díky virtuální realitě se blíže seznámit s novou tramvají pro Prahu. K vidění bude také trakční výzbroj a motor s převodovkou pro tramvaje Škoda ForCity Smart 41T, které přispívají k vyšší spolehlivosti a efektivitě každé jízdy díky použití moderních technologií.

Tiskové konference Škoda Group

  • 24. září, 13:00, venkovní kolej: Prohlédněte si oceněnou tramvaj Škoda ForCity Smart 41T zblízka během tiskové konference před halou 3.2.
  • 24. září, 15:00, stánek 600: V rámci spolupráce The Signalling Company s IPE představí Škoda Group budoucnost bezpečnosti na železnici s univerzální digitální platformou navrženou pro řízení všech potřebných systémů.
  • 25. září, 10:00, venkovní kolej: Škoda Group se připojí k tiskové konferenci společnosti Siemens Mobility k vlaku ComfortJet, který je určen pro dálkovou dopravu při rychlosti až 230 km/h.
  • 25. září, 15:00, stánek 600: Buďte první, kdo se dozví o prvních pokrocích v ekosystému Smart Depot.

TZ Škoda Group