Kampaň Holky jedou! pokračuje. Bude ve vozech MHD i ve školách

Kampaň Holky jedou! představuje reálné zaměstnankyně dopravních podniků. Smyslem kampaně, která Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) spustilo v březnu tohoto roku na svých sociálních sítích, je odbourat stereotypy ohledně žen v dopravě a přilákat nové budoucí dopravačky. Kampaň se nově přesouvá také do vozů MHD a již podruhé se představí na základních a středních školách díky moderním dotykovým nástěnkám ÁMOS.

„Práce v dopravě už dávno není výsadou mužů, řidičky ve vozech MHD vídáme velmi často. Naše kampaň ale ukazuje, že ženy se uplatňují i v dalších profesích, kde bychom je nečekali – třeba dispečerka, vedoucí garáže, elektrikářka nebo plánovačka jízdních řádů. Na kampaň Holky jedou! máme pozitivní ohlas na sociálních sítích, proto jsme se ji rozhodli prezentovat
i ve vozech MHD,“
řekl předseda SDP ČR Tomáš Pelikán.

Letáky ve vozech MHD se objeví v těchto městech: Brno, České Budějovice, Děčín, Chomutov a Jirkov, Karlovy vary, Liberec a Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav, Most a Litvínov, Olomouc, Pardubice, Plzeň, Tábor a Ústí nad Labem.

Příběhy žen dopravaček se představí opět také v elektronických dotykových nástěnkách ÁMOS, které využívá více než 400 základních a středních škol po celé České republice. Tyto nástěnky umožňují vedení školy snadno a rychle předávat důležité informace žákům, učitelům
i návštěvníkům. Na ÁMOSkách se zobrazuje široké spektrum informací, jako jsou školní novinky, kalendář akcí, pozvánky na akce, úspěchy žáků v soutěžích a mnoho dalších informací. Kampaň Holky jedou! ve školách poběží od 16. do 30. října.

TZ SDP ČR