Jak projet Ječnou přes I. P. Pavlova k Muzeu?

Dneska vás „naučím“ projet autem z Ječné na „Magistrálu“ k Muzeum. Tedy není co řešit, kolona se musí vystát. Od Štěpánské je třeba zařadit se do levého pruhu, který vede přes Sokolskou do Legerovy. Pravý pruh odbočuje do Sokolské směr Pankrác. Před křižovatkou Ječná x Sokolská se levý pruh neoficiálně rozšíří na pruhy dva – tady je třeba se zařadit do toho pravého. Zelená pro tento směr není nejdelší, ale vyplatí se jí respektovat – jelikož za křižovatkou jsou kamery zaznamenávající jízdu na červenou. Po projetí křižovatky se zařaďte úplně do pravého pruhy, který bývá často zcela volný. Pokud to neuděláte, v prostředním a levém pruhu se v přepravní špičce nedostanete na první zelenou z Ječné do Legerovy k Muzeu. Na této křižovatce sice nejsou kamery sledující jezdí na červenou, ale místo toho je tu krátký vyklizovací čas. Tedy po naskočení červené z Ječné se velmi brzy rozsvěcí zelená pro Legerovu. Po projetí křižovatky Ječná x Legerova vás čeká přejet přes jeden pruh do levého – pokračujícího rovně (úplně levý odbočuje do Žitné) a v tom pokračovat dál po Severojižní magistrále k Muzeu a Vltavě.

A co vy? Máte také nějaké tipy a vychytávky? Napište je to diskuze pod článkem

kolony_jecna_muzeum-g

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

2 Comments

    • Viktor
    • 07/07/2014

    Tomuto úseku se snažím vyhýbat, protože to tu stojí snad i ve 3 ráno. Přiznávám, že tady jezdím zpravidla v pravém pruhu a před křižovatkou to šoupu přes plnou do jednoho z levých a pak jak říkáš úplně do pravého. Co znamená zkratka SJM?

      • OMH
      • 07/07/2014

      Viktore, samozřejmě jsou i tady ještě popsané možnosti typu „prasárna“, ale ty se mě nechce oficiálně uvádět. Jinak pravda, tady se stojí téměř vždy, i o víkendu.
      Jaj, zkratku jsem nevysvětlil… SJM = Severojižní Magistrála.