Petr Dolínek ukázal návrh změn v pražské MHD

Pražský radní pro dopravu Petr Dolínek ukázal na svém facebookovském profilu návrh změn v tramvajovém linkovém vedení. Zveřejněný návrh počítá s 25 denními linkami. Ač je obrázek nekvalitní, napovídá, že s tramvajovými linkami návrh pořádně zamíchal.

Petr Dolínek k návrhu zveřejněného na apríla dodává, že podrobnosti se veřejnost dozví příští týden. Zda budou představeny tři scénáře, vč. metrolinkového systému je nejisté. Avšak už z předchozích vyjádření ROPIDu je zřejmé, že bude tendence zavedení co největšího počtu tramvajových linek.

Edit: so 2/4 13:27: pravost návrhu byla potvrzena Ropidem na serveru K-Report

Tak už mám od ROPIDu návrh změn tramvajových linek. Podrobnosti se dozvíte příští týden.

Zveřejnil(a) Petr Dolínek dne 1. duben 2016

Návrh tramvajových změn. Zdroj: Facebook Petra Dolínka.

Návrh tramvajových změn k rozkliknutí. Zdroj: Facebook Petra Dolínka.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

2 Comments

    • jevec
    • 01/04/2016

    Musel ten kdosi, co jistě mhd, co by cestující nepoužívá, sebrat z Barrandova linku č.14? Nechceme přestupovat a zdržovat se na Smíchově s čekáním na pomalejší metro B s cílem do centra (..počítat se musí čas i na sfárání).
    VÝZVA: Nechte si 4 na Kotlářku a vraťte 14 na Barrandov ! s přímým spojením na Václavské náměstí-Holešovice a výhledově až Libeň.
    Ne, každá nová změna je k lepšímu. Někomu vadí souběhy metro-tramvaj,
    tak se zvýší souběhy MHD-IAD !!!

    • Ono málokdy jsou změny k lepšímu. A čím více změn, čím více přečíslovaných linek, tím více lidí pojede raději autem.