Přijde Arriva o spoje? Středočeský kraj chce omezit její spoje.

Společnost Arriva Praha už rok odříkává své spoje MHD z důvodu nedostatku řidičů. Ropid situaci tomuto dopravci toleruje a uděluje maximálně symbolické pokuty. Přestože Arriva často nejezdí své ranní spoje vozící cestující do školy a do zaměstnání. Situaci se nabídl vyřešit Dopravní podnik hl. m. Prahy, který prohlásil, že klidně převezme linky Arrivy. Ropid na tuto nabídku nereagoval.

Trpělivost ovšem došla Středočeskému kraji, který reagoval serveru tram-bus.cz s tím, že Arriva má k 15. 10. 2016 přijít o část spojů na linkách 165 a 240, které budou omezeny, resp. obě linky budou jezdit v delších intervalech. Linky 220 a 297 mají být Arrivě odebrány úplně.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

One Comment

  1. Ten článek je nesmyslně zamířený proti Ropidu a v důsledku ani nedává smysl. Odpověď sice poslal Středočeský kraj, ale ten přece nemá vliv na zmíněné městské linky. K řešení tedy očividně přistupuje přímo Ropid a Středočeský kraj jen prozradil jeho plány…