Zkušební provoz autobusu na Babu nebude

V prosinci 2016 vznikla v Praze 6 anketa, ve které se radnice ptala občanů Baby na Hanspaulce, zda chtějí do této lokality novou autobusovou linku a nebo je pro ně vyhovující současný stav, tedy linka 131 jedoucí přes zastávku U Matěje. Zároveň byly předloženy tři varianty pro případnou novou autobusovou linku.

Proti autobusu na Babu se tehdy vyslovilo 54% obyvatel, kteří se zúčastnili ankety. Pro autobus hlasovalo 46% občanů. Tento výsledek se nelíbil vládnoucí koalici na radnici a tak se i přes odpor obyvatel vymýšlel tzv. zkušební provoz nové linky. Ten měl probíhat v délce dvou měsíců a poté měl být vyhodnocen.

Na zářijovém jednání Komise dopravní Rady MČ Praha 6 zazněla informace od zástupce společnosti Ropid, že se nebude realizovat ani zkušební provoz. Důvodem jsou dlouhodobé politické neshody mezi radnicí Prahy 6 vedenou Ondřejem Kolářem za TOP 09 a radním pro dopravu hl. m. Prahy Petrem Dolínkem (ČSSD). Dále se neveřejně mluví o tom, že zkušební provoz „zatrhl“ pan Michael.

Nicméně tentokrát neshody mezi Prahou 6 a Prahou pomohly v respektování výsledků ankety, ve které se většina postavila proti autobusu na Babu.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.