Dopravní podcast (69): Scénáře, které navrhují omezit pražskou MHD. Přesuneme se do aut?

V Praze existuje dokument, který navrhuje tři varianty, jak omezit a ušetřit na provozu MHD. Jednotlivé scénáře počítají s úsporou od 300 milionů korun až k téměř 1,5 miliardě. Téma číslo jedna pro 69. Dopravní podcast, ve kterém se dozvíte podrobnosti.

O nápadu přemalovat vozidla pražské městské dopravy do jednotného laku jsme mluvili v minulém díle. Ale ukazuje se, že díky výjimkám by byla přemalována maximálně třetina tramvají. Nepočítá se totiž v současnosti s vozy T3 a 15T. Zároveň se zdá, že nový lak nemá úplnou přízeň na Středočeském kraji.

Kde vzít další retrobus?
 Co třeba Karosu B732, známou jako Kinobus?:) Bláznivý nápad, který může časem vyjít.

Ostrava obdržela dva nové patrové autobusy. Mají jezdit na lince 88 mezi ZOO a Dolní oblastí Vítkovic. Kdy vyjedou? Objeví se i na jiných linkách? Pusťte si Dopravní podcast.

České dráhy se zajímají o trať Bratislava – Komárno, pro kterou slovenské ministerstvo dopravy hledá dopravce.

Muzejní tramvajová trať u Lovečkovic? Spolek TRAMMUSEUM by rád na opuštěné trati Lovečkovice – Levínské Petrovice obnovil provoz na úzkém rozchodu v elektrické trakci. Údajně spolek má pro tuto dráhu dlouhodobě zapůjčené tramvaje ze Švýcarska. Podrobnosti se dozvíte v Dopravním podcastu.

Pusťte si 69. Dopravní podcast.

Dopravní podcast natáčí od roku 2015 Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz) a Roman Hloch (jeden se zakládajících členů stránky Tramvaje v České republice).

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.