Šikovní pracovníci DPP opravili obrazovky na Hradčanské

Koncem listopadu jste na webu MHD86.cz četli článek o nefunkčních obrazovkách na Hradčanské v Praze 6, které cestující informovali o aktuálních odjezdech tramvají. Obrazovky se podařilo opravit před Vánocemi díky šikovným pracovníkům Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP).

Původně hrozilo, že DPP bude muset koupit nové obrazovky, které by mohly vyjít pěkně draze. Původní (11 let staré) se už nevyrábí a nedají se k nim sehnat náhradní díly. Naštěstí to dobře dopadlo.

„Měli jsme k dispozici jednu (poslední) náhradní obrazovku, která v minulosti sloužila k testování. Nyní jsme se rozhodli ji použít ve stanici metra Hradčanská,“ sdělil dopravnímu magazínu MHD86.cz Daniel Šabík, vedoucí odboru Komunikace DPP a dodal: „Nicméně jedna obrazovka by problém dvou nefunkčních panelů neřešila. Šikovným kolegům z DPP se ale nakonec z původních dvou nefunkčních panelů podařilo po jejich rozebrání sestavit jeden plně funkční, a ten jsme také ve stanici osadili. Pokud by některý z toho typu panelů vypověděl službu, do budoucna by nám nezbývalo nic jiného, než nakoupit nové. V tomto případě nás oprava, kromě práce kolegů, nic nestála.“

Obrazovky na Hradčanské mohou být dobrým příkladem, že v dopravním podniku pracují i lidé, kteří umí řešit problémy rychle a efektivně.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.