V Moskvě pokračuje instalace přístřešků nad vchody do metra

V Moskvě zvyšují komfort cestujících instalací přístřešků nad vchody a východy z metra. V současnosti je postaveno již 259 takových přístřešků a dalších 28 bude následovat.

Na zvyšování komfortu a bezpečnosti cestujících při cestě do metra a z něho se podílí nové přístřešky, které se v Moskvě instalují. 259 takových přístřešků je již vybudováno a obyvatelé města se mohou těšit na další. Caricyno, Krylatskoe nebo Sviblovo, to je jen několik ze stanic, které se dočkají nových přístřešků. Má jich přibýt 28, přičemž 38 už bylo v letošním roce zprovozněno.

„Na základě úkolu moskevského starosty S. Sobjanina pokračujeme ve zvyšování komfortu cestování městskou dopravou. Od roku 2014 instalujeme nad vstupy do metra stříšky, které chrání cestující před srážkami a větrem, na schodech se nehromadí sníh a dešťová voda, takže je po nich pohodlnější a bezpečnější sestoupit nebo vystoupit,“ uvedl Maxim Liksutov, vedoucí oddělení dopravy a rozvoje silniční dopravní infrastruktury v Moskvě.

Pražané by jistě také uvítali podobné vylepšení výstupů z metra. Ne všechny stanice metra jsou opatřené zastřešenými schodišti. A tak není výjimkou, že jsou některá z nich zejména v zimním období obtížně schůdná. Situace se týká zejména stanic na lince metra A: Hradčanská, Bořislavka, Nádraží Veleslavín nebo Náměstí Míru.

Zdroj: Google Maps. Vstup do metra na Bořislavce

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.