Plzeň provozuje už tradiční Vánoční tramvaj

Vánoční čas zpříjemnila obyvatelům Plzně tradiční vánoční tramvaj, která letos vyjela na první adventní neděli – tedy 27.11.2022. O opravdovou vánoční atmosféru se zasloužily především děti z Muzikálového studia DJKT, které zpívaly koledy a vyprávěly vánoční příběhy. 

„Pro dětské cestující v tramvaji čekaly i drobné vánoční dárečky,“ dodává Markéta Mitas Makki, marketingová specialistka Plzeňských městských dopravních podniků.

Večer pak vůz vynikal hlavně díky 13 světelným dekoracím, které doplnilo přes 2000 světýlek. Na výzdobě se pracovalo téměř celý týden, a kromě klasického celoplošného poletu, byla tramvaj vyzdobena i vnitřním polepem stropu a sedaček.

Cestující mohou vídat tramvaj na běžných linkách. V pracovní dny na lince 1, o sobotách na lince 4 a o nedělích na lince 2.

Nezapomeňte hlasovat o nejhezčí vánoční tramvaji 2022. V anketě soutěží 32 měst.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.