Nové přístřešky na zkráceném Veleslavíně

Tramvajová zastávka Nádraží Veleslavín v Praze 6 byla osazena novými přístřešky. Dopravní podnik hl. m. Prahy na základě vzájemné dohody osadil nástupiště ve směru z centra dvojicí dočasných přístřešků. Ty se nacházejí v blízkosti výstupu z metra v druhé polovině tramvajové zastávky. Cestující mají v rámci zkrácené zastávky kratší přestup z metra na tramvaj a zároveň jsou chráněny při čekání na tramvaj před deštěm.

Děkuji dopravnímu podniku za rychlou realizaci přístřešků. Především Janu Šurovskému, technickému řediteli – povrch a Petrovi Maškovi, vedoucímu odboru správa a technické zajištění DCT.

Do budoucna se připravuje projekt zastřešení zastávky v celé délce nástupiště, včetně výstupu z metra, na kterém se dohodli na společném jednání zástupci Prahy 6, Magistrátu hl. m. Prahy, Dopravního podniku hl. m. Prahy a Ropidu. Podrobněji se tomu věnuji v 13. epizodě Podcastu dopravní 6.

Foto: Jaromír Prouza

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.