Třikrát více studentů se podle dat FlixBusu chystá o Velikonocích na cesty

Zvýšený zájem o cestování očekávají dopravci v souvislosti s nadcházejícím prodlouženým velikonočním víkendem. Trojnásobný nárůst poptávky po cestování pozoruje zelený poskytovatel přepravy FlixBus v kategorii student. V porovnání s předchozím rokem v období Velikonoc navýšil FlixBus kapacity v Česku zhruba o 15 procent.

Období Velikonoc každoročně patří mezi jeden z cestovatelsky nejvytíženějších víkendů v roce. Je spojený s velikonočními prázdninami, a proto také cestuje více osob v kategorii student. Data společnosti FlixBus ukazují trojnásobný nárůst poptávky v této kategorii na Zelený čtvrtek v porovnání s daty z předchozího týdne.

„Velikonoční víkend patří každoročně mezi jedno z nejvytíženějších období. Důvody se různí, někdo může prodloužený víkend využít pro cestování do zahraničí, jiný si chce více volných dní užít s rodinou v pohodlí domova. Z dat našeho systému vyplývá, že zájem studentů o čtvrteční cesty směrem z Prahy vzrostl trojnásobně. Současně pozorujeme tento víkend zvýšený zájem o zahraniční destinace jako Curych, Amsterdam, Salcburk nebo Poprad,“ uvádí Martina Čmielová, mluvčí společnosti FlixBus. Studenti a senioři mají v rámci vnitrostátních linek cenové zvýhodnění – ke státní slevě 50 % jim dopravce přidává dalších 25 %, takže cestují za čtvrtinu.

FlixBus navýšil kapacity spojů pro dva týdny v období Velikonoc zhruba o 15 % v porovnání s předchozím rokem. Navýšené kapacity mají i některé přímé spoje z Prahy do zahraničních destinací jako Kodaň, Vídeň nebo Mnichov.

FlixBus rozšiřuje síť dálkových spojů v rámci ČR i do Evropy

Od začátku března mají obyvatelé Brna i severozápadních Čech díky FlixBusu nové přímé spojení na letiště Václava Havla. Zelené autobusy také začaly stavět v Klášterci nad Ohří na pomezí Karlovarského a Ústeckého kraje. Spoje na této trase jezdí denně, z Karlových Varů odjíždí v 6:30 a v opačném směru odjíždí autobusy z Brna ve 13:10.

Flix ve své expanzi pokračuje i na mezinárodních spojích, na konci ledna oznámil nové přímé spojení z Prahy na Rujánu. Balt se v loňském roce stal dovolenkovou kometou sezony. Od pondělí 25. března je provoz na této lince každodenní. Z pražského nádraží Florenc odjíždí autobusy vždy v 7:10, dále staví v Drážďanech (9:00), na letišti Berlín-Brandenburg (11:20) a také v centru Berlína na zastávce AlexanderPlatz (12:05). Další zastávky jsou již v blízkosti pobřeží a na ostrově Rujána: Greifswald (15:30), Stralsund (16:10), Bergan auf Rügen (16:45), Binz Prora (16:45), Binz (17:00), Sellin (17:30), Baabe (17:35) a přijíždí do Göhrenu v 17:40. Opačným směrem vyjíždí druhý autobus z Göhrenu v 9:25.

TZ Flixbus