První pokus v Praze běžet rychlostí metra těsně nevyšel

Po Londýně a Budapešti proběhl i v Praze pokus běžet rychlostí metra. Tzn. vyběhnout v jedné stanici ze soupravy metra a v další stanici do ní nastoupit.

Po diskuzi na dopravním fóru, kde prvním návrhem byl úsek Hlavní nádraží – Muzeum (jelikož se jedná o nejkratší mezistaniční úsek v Praze) se hledali další možné úseky, kde by byl běh s co nejméně „překážkami“. Nakonec se uchytila má myšlenka na úseky v Jihozápadním městě jako jsou Nové Butovice – Hůrka, příp. Luka – Lužiny, kde se dá běžet celkem přímo nad metrem a stanice jsou celkem na povrchu.

Zvolený byl nakonec úsek Hůrka – Nové Butovice, avšak i přes cca 10 sekundové držení dveří na Hůrce a prodloužený pobyt ve stanici Nové Butovice z obvyklých 20 sekund na 30 sekund nestačilo o pár sekund k úspěchu. Běžci však slibují druhý pokus, tak uvidíme.

19/9/2014: London: Muž, který běží rychlostí metra

15/10/2014: Budapest: I tady existuje muž, který běhá rychlostí metra

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

2 Comments

    • viktor
    • 25/10/2014

    bezel pomalu, musi pridat 🙂 navic to vypadalo, ze jim ridic dava sanci. takhle dlouho nejsou dvere otevrene ani ve spicce na mustku 🙂

      • OMH
      • 26/10/2014

      Přesně. Musí přidat 😀
      Ano, na Hůrce +10s a na Butovicích také +10s. (viz text)