Web MHD86.cz se dotahuje na lídry mezi pražskými dopravními weby

Dopravní magazín www.MHD86.cz běží na internetu sice jen rok a kousek, přesto se mu podařilo etablovat mezi dopravní weby a dostihnout v návštěvnosti i weby s až patnáctiletou historií. Na mysli mám především tři dříve nejvýznamnější pražské dopravní weby www.citybus.cz, www.metroweb.cz a www.prazsketramvaje, které patřily mezi lídry a dnes se z nich staly spíš „knížky-encyklopedie“, kam člověk zabrousí pro historické odborné informace.

Již je to pár měsíců, kdy měsíční návštěvnost dopravního magazínu www.MHD86.cz překonala návštěvnost „metráckého“ webu www.metroweb.cz. Avšak v posledních dnech se dotahuje i na weby www.citybus.cz a www.prazsketramvaje.cz, kdy s navštěvovanějším tramvajovým webem chybělo dopravnímu magazínu www.MHD86.cz k vyrovnanému výsledku jen 13 návštěvníků. V úterý 25. 8. 2015 navštívilo totiž web www.prazsketramvaje.cz 1351 návštěvníků, kdežto dopravní magazín www.MHD86.cz 1338 návštěvníků.

Chtěl bych poděkovat vám všem, návštěvníkům webu, za přízeň k dopravnímu magazínu MHD86.cz. Těší mě, že si na webu nacházíte informace, které vás zajímají a že se na web rádi vracíte. Zároveň budu rád za vaše náměty, co vám na webu chybí, či co byste vylepšili.

Díky,
Ondřej Matěj Hrubeš
šéfredaktor

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

10 Comments

    • Thomas
    • 30/08/2015

    Dřív fungoval i web http://www.prahamhd.vhd.cz, to byl takovej všeweb MHD Praha + bylo možné najít i info o MHD v jiných městech. Teď už tato stránka neexistuje a info se dá najít na spvd.cz, ale jen tak dál. 🙂

    • Tome, dopravních webů je samozřejmě celá řada. Nicméně tyto tři patřily mezi šičky. Byly to weby, kde člověk našel úplně všechno a byly neustále aktuální (a taky nejnavštěvovanější). A dnes nabízejí skvělou encyklopedii, kterou nikdo jiný v tak velkém rozsahu nevytvořil.
      Proto tyto weby beru jako to nejlepší, co kdy v této oblasti bylo (se zázemím v pražské MHD).
      A děkuju 🙂

        • Thomas
        • 31/08/2015

        Jasný. Z těch pražských webů o MHD, které byly zmíněný, jsem často navštěvoval právě prahamhd.vhd.cz. Hlavně sekce jiná města byla užitečná.
        Ale tento web daleko převyšuje ostatní – nejen přehledností, ale i dobrým zpracováním článků, …

        • Díky 🙂 Taky rád o něm říkám, že je to jediný moderní dopravní web, který splňuje dnešní požadavky fungování na internetu 🙂

            • Thomas
            • 01/09/2015

            Přesně tak. Je přehledný, info se dá vždy dohledat (než na s-a, kde tam chybí poměrně dost vozů a dopravců), jsou tu i zajímavosti (a pikošky) z Prahy, … Tenhle web předčil i pochybný želpage.

    • Aslanex
    • 30/08/2015

    Tak když se ty staré weby nerozvíjí, musí se objevit nové. A když jste místo FB aktivní i na Twitteru, není u mě konkurence 😉

    • Díky 🙂 Považuji za nutnost, aby web byl nejen uzpůsoben pro mobilní telefony, ale i byl propojen na sociální sítě. Škoda jen, že Twitter u nás pořád není tak oblíbený a rozšířený, jelikož je to skvělý nástroj pro rychlé zpravodajství. O to víc těší, že za činnost na Twitteru někdo dává kladné body 🙂

      • Thomas
      • 31/08/2015

      Řeším zrovna dilema, zda také svou facebookovou stránku o přerovský MHD dát také na Twitter nebo na G+.

      • G+ je mrtvé, nevýznamné v CZ. Tam bych nešel.
        Jinak jsem netušil, že ty děláš přerovskou MHD 🙂

          • Thomas
          • 01/09/2015

          Je to takový můj ,,neoficiální“ oficiální web, který jsem měl už tak 4 roky založený, ale vždy se najde důvod na zlepšování., jelikož skutečný oficiální web je ,,pouhá“ kopie oficiálního webu dopravce a šotoušů, které zajímá MHD v Přerově bys napočítal na jedné ruce (možná i na pár prstech té druhé), v podstatě mi ani nic jiné nezbylo, než vytvořit seznam vozů vlastních, najatých, vyřazených, .. To vše nafotit, zařadit, zjistit i nějaké charakteristické znaky, zařazení aut, minulé garáže, od koho byl vůz půjčen a jiné.
          Facebooková stránka mi funguje krátce, ale snažím se na ní cílit s tématy, která jsou důležitá, a také mi jde o to, aby MHD v Přerově měla úroveň, což, dle mého názoru, po 2 optimalizacích moc nemá, ale v něčem je lepší, než za minulého dopravce.

          Tož tak.