Wuppertal: Nový Schwebebahn vyroben a představen

V sobotu 14. 11. 2015 byla v německém Wuppertalu představena občanům nová jednotka Schwebebahnu. Jednotka, kterou vyrobil závod Vossloh a v červenci jste na webu MHD86.cz viděli fotografie z výroby.

Nová generace vozů má dát místnímu unikátnímu systému tvář na dalších 40 let. Vychází z rozměrů současných vozů vyrobených v letech 1972-1976. Celkem má být dodáno 31 jednotek tzn. „Generace 15“. První zkušební jízdy se cestujícími se odhadují na jaro 2016, v létě by už nové jednotky mohly jezdit v pravidelném provozu. Dodávky nových jednotek jsou naplánovány do roku 2017, kdy zcela nahradí nynějších 25 jednotek ze sedmdesátých let. Vozový park se tím rozšíří o 6 jednotek, což dá možnost snížit interval Schwebebahnu na 2 minuty.

 

Oficiální představení nové jednotky Schwebebahn za obrovského zájmu obyvatel Wuppertalu

Am Samstag, 14. November, wurde der erste neue Schwebebahnwagen der „Generation 15“ von tausenden Schwebebahn-Fans in Wuppertal-Vohwinkel begrüßt.

Posted by Wuppertaler Stadtwerke on 16. listopad 2015

 

Starosta představuje novou jednotku Schwebebahnu 

 

Tři generace Schwebebahnu

Tři generace Schwebebahnu

Foto a zdroj: www.neue-schwebebahn.de

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.