Tramvaj Škoda 14T čeká změna interiéru i laku

přes rok se v médiích dočítáme, že se plánují změny u pražských tramvají Škoda 14T, zvaných Porsche. Kromě odstranění technických problémů, kvůli kterým byly tramvaje odstaveny z provozu, je naplánovaná i úprava interiéru. Zmizet má podélné „lavicové“ sezení, které bude nahrazeno klasickým sezením po směru jízdy, čímž má být pro cestující prostupnější ulička v těchto článcích. Opravené tramvaje Škoda 14T jsou umisťovány do vozovny Kobylisy, odkud jsou vypravovány na linku 17.

Podobně, jako se rozhodl DPP odlišit nové tramvaje Škoda 15T s klimatizací a platovými sedačkami od těch původních bez klimatizace a s dřevěnými sedačkami změnou vzhledu a jiné barevné kombinace laku, chce na „modernizované“ tramvaje Škoda 14T podnik také upozornit odlišným lakem.

Na facebookovské stránce Tramvaje v České republice už vznikla fotomontáž, jak by mohla „nová“ Škoda 14T vypadat. První tramvají s novým uspořádáním sedadel a odlišným lakem má být vůz s ev. č. 9148, který se aktuálně nachází v dílnách DPP.

Škoda 14T/ Praha
V rámci programu úpravy interiéru třetího a pátého článku u vozů Škoda 14T se plánuje i nové provedení…

Zveřejnil(a) Tramvaje v České Republice dne 4. březen 2016

PC244472-1-7

Škoda 14T vypravena na noční linku 58

Úvodní obrázek: Tramvaje v České republice

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.