Proč si vážím Martina Šubrta z Ropidu

Často mě znáte jakožto kritika Ropidu – respektive, mívám odlišné názory. Přesto, když je důvod napsat chválu, rád to udělám. Dneska bych rád pochválil Martina Šubrta, náměstka ředitele pro městskou dopravu a marketing v Ropidu.

V neděli 28. 8. 2016, tedy v den, kdy začaly jezdit tramvaje v nových trasách, vidím Martina Šubrta v tramvaji číslo 3. Jelikož se s Martinem známe ještě z doby, kdy nepracoval v Ropidu, jdu ho pozdravit. Už z dálky vidím, jak má v ruce výstražnou – informační vestu, chystá se totiž informovat s dalšími kolegy a brigádníky Pražany, kam nově jede jaká tramvaj. A právě tohle se mě na Martinovi líbí. Přestože je náměstkem ředitele, vezme si v neděli odpoledne směnu a jde na stánek informovat cestující. A není to jediný den – vyjmenovává další a další dny, které informuje na stáncích, které jsou na nejvýznamnějších dopravních uzlech.

Za mě velký palce nahoru pro Martina Šubrta. To jiní si v neděli už „letěli“ vyfotit novou linku 15, kterou si „vytvořili“.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

2 Comments

    • Rostislav Adam
    • 06/09/2016

    Ano, nutno ocenit. Jen málo velkých zvířat se takhle vydá mezi lidi ospravedlnit, co udělali.