Tříčlánkový autobus Van Hool je v Praze

Se zpožděním dorazil do Prahy na hostování tříčlánkový autobus značky Van Hool NewAGG 300. Původně měl dorazit do Prahy na konci letních prázdnin, ale z důvodu nehody do Prahy tenkrát nedojel. Van Hool má zapůjčený Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) na testování podobně, jako v únoru kloubový autobus Mercedes-Benz CapaCity L s délkou téměř 21 metrů. Oproti němu je Van Hool přibližně o 4 metry delší a jeho délka dosahuje úctyhodných 24,785 metrů. Kapacita vozu je cca 200 cestujících a vůz je vyráběn v čtyřdvéřové a pětidvéřové variantě.

DPP plánuje tříčlánkový autobus nasadit na letištní linku 119 cca od poloviny listopadu. Dále se předpokládá testování autobusu v průběhu cca 4 měsíců i na dalších pražských linkách, např. na lince 107 z Dejvické na Suchdol. Co se týče nasazení do provozu s cestujícími, jistá je zatím jen linka 119.

O nasazení autobusu do provozu s cestujícími budete včas na webu informováni a také je plánu zveřejnění jízdního řádu.

Tříčlánkový autobus Van Hool v garážích Řepy

Tříčlánkový autobus Van Hool v garážích Řepy

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

5 Comments

    • netmancz
    • 02/11/2016

    „Kapacita vozu je cca 200 metrů…“ nějak se mi tento údaj nezdá.

    • Jakub
    • 03/11/2016

    Dobry den,
    bude DPP k novemu testovanemu busu na lince 119 vydavat jizdni rad? Pripadne od kdy bude jezdit. Diky. JV

    • Jakube, zda vydá jízdní řád DPP netuším, ale tady na MHD86.cz jízdní řád bude 😉
      Jezdit má cca od půlky listopadu. Přesné datum není známo.