Pražský deník převzal téma webu MHD86.cz „Problém s metrem D? Postavte metro k nám“

Když jsem v pondělí 13. 2. 2017 publikoval svůj komentář „Když jsou problémy kolem stavby metra D, dostavme metro A na letiště“, ve kterém jsem poukázal kromě možnosti rozšíření metra A na letiště, také na možnost jeho prodloužení ze Strašnické přes Zahradní Město do Horních Měcholup a prodloužení metra C do letňanského sídliště a Čakovic, strhl na internetu velké diskuze a přišlo na něj nespočet reakcí.

Mezi nejzajímavější reakce patří bezesporu ty, které zaslali politici (často radní pro dopravu) z městských částí Praha 6, Praha 10, Praha 18 Letňany a Praha Čakovice, kterých se můj komentář týkal. Jejich komentáře vyšly na webu v úterý 14. 2. 2017 s titulkem „Politici chtějí prodloužit metro A na letiště a Zahradní Město. Metro C do letňanského sídliště a Čakovic“.

Tématu rozvoje pražského metra se následně věnuje Pražský deník ve středu 15. 2. 2017 a to na titulní straně a na straně č. 4 článkem „Městské části: Připravujte další rozšiřování metra“, ve kterém zaznívají citace politiků, které poskytli pro dopravní magazín MHD86.cz.

Těší mě, že se podařilo otevřít diskuzi o rozšiřování pražského metra, která se dosud točila pouze kolem nekonečných problémů s zahájením stavby trasy D.

Pražský deník, vydání 15. 2. 2017

Vyšlo v Pražském deníku 15. 2. 2017

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.