Nasadil na mě DPP revizory?

V únoru jsem na webu MHD86.cz zveřejnil infografiku, kolik černých pasažérů chytí revizoři v pražské MHD. Výsledek byl nic moc, jak se můžete podívat. Následně začátkem března jsem kritizoval, že DPP posílá revizory opakovaně kontrolovat v ranní špičce vystupující cestující z metra Letňany, kde v tu dobu je vystupujících minimum a s revizory se tímto počínáním plýtvá. No a pak to začalo.

V pondělí 13. 3. jsem byl letos poprvé kontrolován revizorem. Stalo se tak v odpolední špičce při jízdě tramvají linky 18 v mezistaničním úseku Malostranská – Staroměstská. Jenže, než jsem v brašně vyhrabal tramvajenku, revizor nade mnou mávl rukou. Podíl na tom měla společná cesta s kamarádem, který tasil na revizora zaměstnaneckou tramvajenku. První letošní prokázání se tramvajenkou nevyšlo, ale dalo by se započítat.

Uplyne pár dní, je pátek ráno, 17. března, a já jsem kontrolován při výstupu z metra na Pankráci. Tentokrát včetně regulérního prokázání se kupónem.

Ale to není konec. Sobota odpoledne, 18. březen, a dvojice revizorů mě „přepadá“ v autobusové lince 195 v mezistaničním úseku Boletická – Rychnovská.

Třikrát za týden. Tramvaj, metro i autobus. Prohlašuji, že jsem dostatečně spokojený s činností revizorů 🙂

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.