Pochybnosti kolem zastávek pražské MHD s Wifi připojením

V pátek 9. 6. 2017 byla za velké slávy představena údajně první zastávka pražské MHD s připojením k internetu. Ale… je opravdu první? A je to vůbec potřeba? Nejsou to jen vyhozené peníze?

První zastávkou, kde se můžou připojit cestující k internetu skrz Wifi měla být tramvajová zastávka Husinecká na Žižkově. Jenže už ve čtvrtek jsem náhodně zjistil, že Wifi připojením k internetu je vybavena zastávka Lazarská. Celkem tedy nepovedený marketing ze strany DPP a JCDecaux. To nešlo polepit zastávku v Lazarské až po „slavnostním“ spuštění Husinecké v pátek? Ach jo.

A jedná se opravdu o první zastávky připojené k internetu? Mám pocit, že Praha se už několik let může pyšnit pokrytím povrchových zastávek MHD internetem prostřednictvím signálu 3G a 4G. Je opravdu nutné duplicitního připojení ještě skrz Wifi? Nejsou to jen zbytečně „vyhozené“ peníze?

Osobně si myslím, že daleko větší potlesk by DPP sklidit za signál 3G/4G ve všech stanicích metra a ideálně i ve všech tunelech metra.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.