Představenstvo DPP schválilo projekt vyhlídkové cabriotramvaje

V únoru 2016 poprvé pronikla na veřejnost informace, že po úspěchu tzv. mazačky se uvažuje předělat jeden vůz T3 na vyhlídkovou cabriotramvaj a její realizace by mohla proběhnout v roce 2017. 

Poté, co jsem měl možnost se letos v červnu svézt cabriotramvají v Drážďanech (při oslavách 50 let tramvají Tatra), kde jezdila zapůjčená vyhlídková tramvaj T4 z Lipska, jsem položil dopravnímu podniku dotaz, jak to vypadá s projektem cabriotramvaje v Praze. A vypadá to nadějně.

Cabriotramvaj běžně vozí turisty v Lipsku. Do Drážďan byla zapůjčena v rámci oslav.

Podle informace z tiskového oddělení byl projekt schválen představenstvem DPP k realizaci. Během prázdnin by mělo dojít k zařazení projektu do investičního plánu a zároveň se začne připravovat technické provedení cabriotramvaje. Skvělá zpráva! Podle neoficiálních informací se už vybírá konkrétní vůz, který by byl předělán na zmíněnou vyhlídkovou tramvaj

Nyní jen doufejme, že tramvaj bude řešena obdobně, jako lipský vůz, který je v provedení cabrio bez bočních oken a s průhlednou střechou.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.