Na příměstských linkách platí Opencard. Ale co Lítačka?

Na konec srpna 2017 je Ropidem vyhlášeno už několikáté datum integrace linek v oblasti Kladenska. Dříve se mluvilo o datu 1.7. a jen se každoročně přepisoval rok. Nyní se očekává integrace k 26. 8. 2017. Věřme, že tentokrát už to Ropidu vyjde.

S tím souvisí obnova vozového parku největšího zdejšího dopravce ČSAD Kladno. V poslední době pořídil několik nových nízkopodlažních autobusů ve standardní i kloubové verzi. Zajímavostí na nejnovějších vozidlech, které už dneska jezdí v systému PID jsou samolepky na dveřích upozorňující na platnost karet Opencard. Avšak o kartách Lítačka se mlčí.

Ropid má „na všechno“ vypracovaných mnoho manuálů a standardů kvality, ale uniká jim ta praktická stránka. Třeba aktualizovat „blbou“ samolepku na dveře. Nebo zda osmiletý autobus je vždy v lepším technickém stavu, než jiný nízkopodlažní autobus, který slaví 18. narozeniny a proto je na něj tlak, aby byl vyřazen z provozu a dopravce splňoval kolonku v manuálu: stáří vozidel.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.