Po třech měsících Praha opět rozkopala ulici Na Slupi

Neskutečné. Opět se potvrzuje, že Prahu řídí „profíci“. V pondělí 19. března 2018 se zavřela ulice Na Slupi v Praze 2. Ulice, která spojuje Karlovo náměstí a Výtoň s Nuslemi. Vzpomínáte si, že ulice byla nedávno zavřená? Tak to máte dobrou paměť.


Od srpna 2017 do prosince 2017 probíhala rekonstrukce, dle slov z letáčku DPP: „rekonstrukce kanalizace a úpravy plynovodů a pokračující rekonstrukce inženýrských sítí, vozovek a tramvajových tratí“. Teď se chystá TSK opravovat povrch vozovky. Zůstává rozum stát nad tím, proč se ulice kompletně neopravila v loňském roce.

Nyní, po třech měsících, se ulice opět uzavírá a tak nebude možné autem projet Nuselským údolím od Otakarovy na Albertov. Dá se očekávat, že auta pojedou z Nuslí Bělehradskou ulicí na I. P. Pavlova, kde je automobilová doprava vedena po tramvajových kolejích. Očekávat se dají další komplikace nejen pro řidiče automobilů, ale také v provozu městské hromadné dopravy. V případě přetížení Bělehradské ulice nastanou problémy u tramvajových linek 6, 11 a 23. Provoz tramvají je při této výluce nezměněn. Zatím.

Minulý týden Praha zavřela Žižkov, v minulosti Libeň, teď Nusle, co nás čeká za týden?

 

Edit 15:49: Vedení hl. m. Prahy se zaleklo a odložilo uzavírku ulice Na Slupi.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.